Bloggar om resor

På bloggportalen.se finns cirka 7,5 tusen registrerade bloggar om resor. Av dessa är de allra flesta inriktade på resor rent allmänt. En stor del är också inriktade på resor inom Europa. Andra är inriktade på Asienresor eller övriga platser i världen.

En populär reseblogg som flera gånger blivit utsedd till Sveriges bästa är Mary af Rövarhamn.

Bloggen drivs av familjen Hammarberg som 2015 medverkade i SVT:s TV-serie Familjer på äventyr och handlar om deras resor med segelbåten runt jorden. Personliga och målande inlägg om såväl äventyren som vardagslivet kombinerat med bilder karaktäriserar bloggen. Genom arkiven kan man ta del av familjens resor genom Kap Verde, Sydafrika, Australien, Nya Zeeland och Karibien. I dagstidningen Expressens Allt om Resor listas Mary af Rövarhamn som en av de tio resebloggar man bör följa.

En annan blogg om resor Expressen tycker att man bör följa är programledaren Linda Lindorffs blogg på tv4.se. Även om bloggen inte kan anses vara en renodlad reseblogg så blir det mycket sådant i och med att Lindorff reser mycket. Bland annat har hon bloggat om Barcelona, Dubai och Palma. Främst relaterar dock bloggandet till Lindorffs TV-program. Inläggen består typiskt sett av kortare texter och mycket bilder.

fashionate