Blogga tillsammans

Många drömmer om att kunna försörja sig på en blogg, få ägna sig åt att skriva om något man brinner för, kunna styra sina egna arbetstider och vara sin egen chef. Idag är konkurrensen i bloggosfären tuff. Det räcker inte med att ha en intressant idé för en blogg och skriva några inlägg då och då. Dagens bloggläsare är vana vid täta uppdateringar, professionellt skrivna inlägg och bilder av hög kvalitet. Dessutom behöver bloggare idag ofta vara aktiva i flera sociala medier samtidigt för att få så bred spridning och så bra marknadsföring som möjligt. Förutom att uppdatera bloggen 1-2 gånger per dag krävs uppdatering av Instastories,, Instagramfoton, Facebook och gärna även en vlogg på Youtube med jämna mellanrum.

Blogga tillsammans med någon

Att klara av alla ovanstående krav i ett högt tempo är krävande, samtidigt som det kan bli väldigt ensamt att vara sin egen chef. En lösning på detta är att blogga tillsammans med någon som har samma intressen och passion för bloggandet som man själv. Det finns många fördelar med att blogga ihop. Man får sällskap, någon att bolla idéer med, någon som kan ta över om man drabbas av tillfällig skrivkramp eller bara är lite trött. En annan person som kan komma med konstruktiv kritik förbättrar ens skrivande. Kanske är den ena av er bättre på att skriva medan den andra är en fena på fotografi eller bloggverktyg?

Gemensamt kontor

För att komma hemifrån, få miljöombyte och inspiration och kunna sitta tillsammans kan man testa att sitta i någon form av coworking space stockholm där flera egenföretagare kan dela på ett kontorshus. I detta hyr man ett eller flera skrivbord samtidigt som man får tillgång till gemensam reception, wi-fi, kaffeapparater, städning, posthantering och ibland även möjlighet att hyra konferensrum. Den som hyr ut coworking space står även för underhåll och annan skötsel av lokalerna. Ett coworking space är en mer professionell variant av ett s.k. ”Coffice”,  som ör en kombination av kontor och café.

Exempel på gemensamma bloggar

Några som bloggat framgångsrikt tillsammans är det äkta paret Camilla Läckberg och Simon Sköld som under namnet Stjärnfamiljen bloggade om sin stora gemensamma och utvidgade bonusfamilj.

Ett annat exempel är matbloggen Ragazze – tre tjejer i köket som förutom härliga recept även bjuder på reseskildringar, restaurangreportage, odlingstips och mycket annat. Bloggen är inne på sitt fjortonde år vilket visar att gemensamt bloggande fungerar och kan bli både roligt och framgångsrikt!

fashionate