Skapa blogg för att få inkomst

Det finns olika anledningar att startat en blogg och för många är möjligheten att kunna få en extra inkomstkälla den främsta orsaken. Det finns flera olika sätt att tjäna pengar på din blogg, men det viktigaste är först och främst att fokusera på innehållet på din sida. Du ska här få tips på hur du kan skapa en blogg för att kunna tjäna pengar på den.

Skapa rätt blogg

Det är enkelt att skapa en blogg, och du kan göra det helt gratis också, om du vill. Men, om du planerar att tjäna pengar på din blogg måste du tänka ett par steg till innan du ens skapar bloggen. Det första som du behöver tänka igenom är vad du ska blogga om. Du behöver hitta ett ämne som du både är kunnig i, intresserad av och som kan vara användbart för besökaren. Vilket ämne som du ska fokusera beror också på hur stor blogg som du planerar. Om du är intresserad av historiska frisyrer, tycker om att fördjupa dig i det ämnet, så är det ett bra ämne för en mindre blogg. Det är inte så många som kommer att leta efter historiska frisyrer å ena sidan, å andra sidan är inte konkurrensen speciellt stor. Du kan sedan efter ett tag också bredda bloggämnet, och på så vis också bredda besöksgruppen. Om du däremot vill ha en stor blogg och kanske klara av att gå ner i arbetstid eller blogga på heltid, så måste du hitta ett ämne som både ger många besökare inom ett speciellt område. Det är lite grann som med distriktstandvarden.se som erbjuder kvalitativ tandvård med både kvälls- och helgöppet, en kvalitativ tjänst som folk behöver, inte minst i Stockholm. Du ska tänka likadant när du letar bloggämne. Vad är det för lösningar som du kan erbjuda människor, där du har något som ingen annan har? Och om det är stor konkurrens, måste du i så fall stå ut på något sätt, till exempel skapa många filmer som visar besökarna hur de kan lösa problem med datorn eller skapa snygga frisyrer.

Rätt namn

Du måste också köpa en egen domän. En seriös blogg har innehållet i domännamnet, om bloggen handlar om historiska frisyrer bör det stå med i url:en. Det finns ingen som söker på historiska frisyrer som hittar din sida om den heter “Majas blogg”. Ett bra domännamn ger dessutom högre rankning hos Google.

Att börja blogga och få inkomst tar tid. Du behöver arbeta mycket, alltså kvalitativt, redan från början trots att du inte har läsare. För att komma upp på rankingen hos Google måste du ha unikt material och komma med nya inlägg. När du börjar få besökare så måste det redan finnas material på bloggen, annars har besökarna ingen anledning att komma tillbaka. Om en person är intresserad av ett ämne, ser att du har mycket material och att det senaste inlägget kom för en vecka sedan, så finns det anledning för denne att bokmärka din blogg. Du måste hela tiden tänka utifrån läsarens perspektiv.

fashionate