Bloggportalen.se och populära bloggteman

Om man är intresserad av att börja följa en eller flera bloggar kan man antingen göra en googlesökning med ett sökord eller sökfras som representerar något man är intresserad av att ta större del av. Ett annat sätt är att vända sig till sajten Bloggportalen.se som fungerar som en typ av webbkatalog över bloggar i Sverige. Sajten har funnits sedan 2005.

På bloggportalens webbsajt har bland annat de mest besökta bloggarna under de senaste sju dygnen listats uppdelat i proffsbloggar och privata bloggar. Bland proffsbloggarna ligger sportbloggen Sportbladets SillySeason på top följt av Magdalena Graafs blogg, Jennys matblogg, Kissie, Recepten.se, Pernillas värld och Elaine Eksvärds blogg En storasyster på nätet. I toppen av de mest besökta privata bloggarna ligger Kenza som drivs av bloggaren och entreprenören Kenza Zouiten, Bloggbevakning, Paulas.me, Bianca Ingrosso och bloggen Trettonbarnsmamman.

Man kan på bloggportalen också ta del av de bloggar som är mest länkade och till dem hör bland annat Uffe Bodins HockeySverige.se, bokbloggar.nu, och FotbollsSverige.se till topplistan över landets mest länkade bloggar. Vidare hör även den medialt kända Isabella Löwengrips blogg till landets mest länkade. Löwengrip har framgångsrikt bloggat sedan hon var 14 år gammal och inläggen kretsar liksom Pernillas värld och Magdalena Graafs blogg kring vardag och familjeliv.

Sport, kända personers vardagsliv, böcker och mat är alltså populära teman inom den så kallade bloggosfären men det finns betydligt fler inriktningar än så. Bland alla registrerade bloggar på bloggportalen.se hör kategorin vardagsbetraktelser till den dominerande kategorin följt av Mode och design. Inom foto och konst, musik, humor, sex och skvaller, politik, film och teater samt humaniora och livsåskådning finns också ett stort utbud av registrerade bloggar. Liksom inom kategorierna djur, hus och hem, resor samt hälsa med mera.

fashionate