Olika bloggar och inriktningar

Politiska bloggar

Politiska bloggar kan drivas antingen av politiker som vill nå ut till en bredare potentiell väljarskara eller av privatpersoner som vill förmedla sina politiska synpunkter om diverse samhälleliga och dagsaktuella fenomen. Politiska bloggar kan syfta till att väcka opinion eller bara vara ett sätt för bloggskribenten att få ur sig sina tankar. Bloggar om politik kan även fungera som plattform för att diskutera politiska frågor.

Företagsblogg

En företagsblogg är en blogg som ett företag driver. Syftet kan vara att marknadsföra sina produkter eller att bara kommunicera ut diverse information relaterat till det specifika företaget ifråga. Många företag vill använda företagsbloggen som ett sorts “skyltfönster” och om det fungerar som företaget önskar är ju företagsbloggen synlig för betydligt fler människor än ett fysiskt skyltfönster. En del ser också företagsbloggandet som ett sätt att minska klyftan mellan företaget och kunderna genom att visa upp företagets mänskliga sida.

Vinblogg

Liksom det finns många så kallade vinnördar så finns det också en hel del bloggar som handlar om vin. En vinblogg kan bestå av inlägg om till exempel nyheter om något inom vinvärlden eller kanske om bloggarens nya smakupplevelser av vin. Vinbloggar kan också vara företagsbloggar som drivs av människor som på ett eller annar sätt jobbar med vin. Det kan till exempel vara sommelierer som bloggar om sin verksamhet.

Inredningsblogg

Inredning är ett populärt ämne att blogga om såväl som ta del av genom andras bloggande. Inredningsbloggar fungerar ofta inspirerande för inredningsintresserade och bilder på inredda hem spelar en betydande roll. En inredningsblogg fungerar också ofta som en samlingsplats att utbyta tankar om inredning samt få tips.

Modeblogg

En modeblogg är en blogg som inriktar sig på kläder, outfits, diverse designprodukter och trender inom kläd- och designvärlden. En blogg om modevärlden kan fungera som en givande inspirationskanal för den modeintresserade och en plattform att diskutera trender på. I modebloggar fyller ofta bilder en väsentlig funktion föreställande modeller i olika outfits.

Litteraturblogg

För litteraturintresserade kan litteraturbloggar utgöra ett viktigt forum för att diskutera litteratur och fylla en funktion liknande den som bokklubben annars fyller. En litteraturblogg kan också fungera som en dagbok för bloggskribenten att uttrycka vilka tankar och känslor nyligen lästa böcker väckt och/eller som en portfolio över bloggarens lästa verk. I en blogg om litteratur kan man också vända sig för att höra sig för om en bok man ännu inte läst men tänkt att börja läsa.

fashionate