Leva som bloggare

Det är fler och fler som faktiskt kan leva som bloggare, eller internetentreprenör som det också kallas. Om du drömmer om att bli egenföretagare och försörja dig på din blogg är det möjligt med rätt tänkande.

Ett företag

En blogg som genererar inkomst är ett företag. Bloggare som lyckas med sina bloggar arbetar mycket strategiskt och liksom en kaféägare eller bilverkstad måste de följa med i utvecklingen och inte slå sig till ro. I början kräver en blogg mest tid, men för att nå ut måste du efter ett tag också investera i bra utrustning och reklam – som alla företagare. Om du har ett företag kan du ta hjälp av Capcito för att få ett riktigt bra företagslån utan bindningstider eller dolda avgifter. Om du vill lyckas som bloggare bör du läsa böcker och bloggar om att driva företag, så att du tänker på rätt sätt.

Vilka bloggare lyckas?

Det finns många som kan leva som bloggare, men det finns än fler som inte lyckas – även om de skriver många inlägg, är mycket aktiva eller har bra kunskap om olika ämnen. Vilka bloggare är det då som lyckas? Först och främst är det viktigt att skilja mellan dagens bloggare och gårdagens. Svenska Blondinbella slog igenom för över femton år sedan då det inte fanns så många bloggare. Som okänd kunde hon skapa en blogg som genererade inkomst redan då hon var tonåring. Motsvarigheten idag är influencers som Bianca som finns på flera plattformar, men särskilt på Instagram. Förr kunde okända Svenssons blogga sig fram till kändisskap, men idag är det främst barn till kändisar som verkligen lyckas – i alla fall på att bli kändisar. Dock finns det många okända bloggare som lyckas som internetentreprenörer, men utan att bli omtalade i tidningar och media. Det slags bloggarskapet är möjligt för alla.

Rätt slags blogg

För att skapa en blogg som genererar inkomst måste du dels tänka som en företagare, men också som en bloggbesökare – vilket du som vanlig person faktiskt är expert på. En blogg blir egentligen stor för att vanliga människor är intresserade av att besöka den, inte för att media lyfter fram den.

Många av oss tänker inte på att vi läser bloggar. Då vi tänker att en blogg handlar om en ”person” och att läsa bloggar är detsamma som att följa människor. Men alla läser bloggar, särskilt när vi söker lösning på ett problem. Om du ska köpa en hund kommer du troligtvis att söka på nätet om att köpa hund – och läsa bloggar. De flesta hemsidor är bloggar, men de handlar om särskilda ämnen.

Du behöver fråga dig vilket ämne som du är duktig på och vilka frågor som folk brukar vilja ha hjälp med kring just det ämnet. Är du pedant och tycker om att städa i smyg – ett perfekt ämne. Städning är ett problem i många människors liv. Har du koll på de bästa språkapparna eller har hunnit testa olika försäkringar? När vi människor surfar på nätet söker vi relevant information om lösningar på riktiga problem. Hitta problemen och lösningarna och blogga om dem.

fashionate