Skapa en hem- och byggblogg och tjäna pengar

Behöver du en extra inkomst? Ett smart sätt att tjäna pengar på hemifrån är genom att blogga. Det är helt möjligt att tjäna flera tusenlappar extra i månaden med en byggblogg. Här kommer din guide.

Tjäna pengar på bloggen

När vi talar om att tjäna pengar på en blogg är det viktigt att förstå vilken slags blogg som gäller: kunskapsbloggen. Bloggar är lika stora idag som för tio-femton år sedan, men bloggare som personer är inte “inne” på samma sätt. Dagens bloggar handlar om kunskap och är expertsajter som är nischade på särskilda ämnen. Så gott som alla läser bloggar när de söker kunskap, även om de inte nödvändigtvis tänker på att de läser en blogg. DIY-bloggar är sajter som visar hur man praktiskt gör något själv, do-it-yourself, och är mycket populära. En bra hem- och byggblogg är just en DIY-blogg som nischat sig på bygg, inredning och snickeri för hemmet. De är roliga att skriva och kan generera en rejäl peng. Tycker du om att bygga och fixa i ditt hem, komma på bra lösningar och hjälpa andra, då bör du satsa på en DIY-blogg. Om du just nu håller på att bygga och renovera, så hittar du allt från golv och brädor till fönster hos byggmax, som också har inspirerande gratisguider.

Skapa din hem- och byggblogg

En seriös blogg har egen domän, alltså egen adress, förslagsvis en .se-, .nu- eller .com-adress. Det premieras av både besökare och sökmotorer. På de flesta webbhotell kan du enkelt installera ett bloggprogram (WordPress). Det som gör DIY-bloggar så populära är att de hjälper vanliga människor med relevanta problem: hur man bygger en altan, kittar gamla fönster eller hur man skapar ett minidrivhus med överblivna fönster. När du skriver dina blogginlägg ska du göra miniguider, exempelvis visa surfaren hur de steg-för-steg bygger eller reparerar något. Ta många bilder och visa tydligt hur de ska göra. Skriv klargörande text. Surfa runt på nätet och se hur andra bloggare gör.

Få besökare

Konkurrensen på internet är stor, men med en DIY-blogg har du större chanser att lyckas. Folk letar faktiskt redan efter kunskapen. Du bör kombinera bloggen med Youtube och sociala medier. Du måste också skapa flera artiklar, även innan du börjat få läsare. Efter ett tag kommer besökarna att komma och då måste det finnas än mer intressant material för dem. Du tjänar pengar genom annonser och att sälja produkter.

fashionate