Så skapar du en bra bloggmiljö

Vill du satsa på din blogg? Då gäller det att du ser till att din arbetsmiljö är optimal. Att driva en framgångsrik blogg är svårare än många tror och det krävs många timmars arbete för att producera bra blogginlägg. Om du är seriös med din blogg måste du skapa bra förutsättningar för ditt skrivande. Här hittar du de bästa tipsen.

Hyr en kontorsplats

Att jobba utanför hemmet är för många det viktigaste för att kunna vara produktiv. Att separera arbetstid och fritid är kanske ännu viktigare om du är din egna chef och själv styr över dina tider. Dessutom är det kreativt och stimulerande att komma ut och träffa folk. Att hyra kontor i Stockholm är med andra ord en investering i ditt bloggskrivande. Hos www.workaround.io hittar du enkelt en kontorsplats som passar dina preferenser. Välj mellan fast eller flexibel kontorsplats. Kanske vill du gå ihop med andra bloggare och hyra ett större kontor? Det går självklart utmärkt att även hyra en plats endast för dig. Många tror att det är dyrt att hyra kontor i huvudstaden, men i dagens digitala samhälle är det många som jobbar som frilansare, egenföretagare eller med flexibel arbetsplats. Detta har gjort att utbudet av flexibla kontorsplatser ökat stort de senaste åren och det är numera möjligt att hitta relativt billiga kontorsplatser även i de centrala delarna av stan.

Avsätt tid för skrivandet

Om du tror du att det räcker att skriva ett litet blogginlägg när du känner för det bör du tänka om. I början kan det vara lätt att skriva spontana inlägg, men snart kommer du att märka att motivationen och inspirationen tryter. För att lyckas med din blogg krävs det planering och disciplin. Avsätt tid för skrivandet och gör upp en tydlig plan med schemalagda inlägg. Förvänta dig inte heller att du kommer att se resultaten på en gång. Det krävs tålamod och hårt arbete för att lyckas med bloggen.

Arbeta tillsammans med andra

Fördelen med att blogga är att det ger en stor frihet. Nackdelen är att det oftast är ensamt vilket är dåligt för hälsan och kreativiteten. För att undvika känslan av ensamhet är det viktigt att du ser till att träffa andra människor på dagarna. Dela kontorsplats med andra bloggare eller frilansare, gör samarbeten och boka in luncher. Många hittar inspiration till sitt skrivande genom att träffa andra människor. Beroende på din bloggs nisch bör du se till att träffa personer som är aktiva inom den branschen. Bjud på en fika, boka studiebesök och se till att nätverka. Som bloggare ligger framgången i dina egna händer vilket kan vara både läskigt och motiverande.

fashionate