Ett helt vanligt liv

Vad ska man blogga om?

Vad ska man skriva om i sin blogg? Man vill ju nå ut med sin blogg och då krävs det förstås något alldeles speciellt, eller? Faktum är att det finns massor med läsare som är intresserade av andra människors vardagsliv. Det innebär att man inte behöver ha så avancerade idéer om bloggens innehåll. Man kan ju fråga sig varför människor vill läsa om andra personers liv och det mest troliga svaret är att man vill kunna jämföra sig själv med andra. Det funkar alltså att skriva om i princip vad som helst.

 

Att blogga, en lysande ide.

Ditt alldeles helt vanliga liv är alltså väldigt intressant för andra. om du drar en minigolf stockholm eller en repa på stan, skriv om det och illustrera ditt inlägg med bilder. Ibland kan till och med andras misslyckanden vara trösterik läsning. Man behöver alltså inte putsa så noga på fasaden. Det beror naturligtvis på vilket mål man har med bloggen. Läsare är inte svåra att hitta, oavsett ämne. Har man för avsikt att nischa sig inom till exempel hälsa eller mode, då kan imagen vara av större betydelse. Huvudsaken är att man kommer igång med sitt bloggande. Vilken riktning bloggandet kommer att ta kommer att utvisa sig tids nog. Det viktiga är att man som bloggare vet att man faktiskt är intressant att läsa om, precis som man är. Alldeles vanlig.

Tar du ditt bloggande seriöst och lägger tid på din blogg så kommer du att bli allt bättre på det du gör. De bloggare som lyckats nå ut till en stor läsarkrets och kan leva på sina bloggar har bloggat länge, och målmedvetet. Deras bloggar kan se oerhört professionella ut men det beror på just det att de ägnat sig åt detta med bloggandet under lång tid. Man slår inte igenom som bloggare över en natt men är man ihärdig och uppdaterar med nytt innehåll flera gånger i veckan så kommer man att nå en allt större läsarkrets.

Det där med hur mycket av sitt privatliv man ska lägga ut på internet är en analys man måste vara noggrann med. du får vara hur ärlig du vill så länge du inte skadar dig själv eller någon annan. Man bör dessutom hålla sig inom lagens gränser med sin blogg så att man till exempel inte avslöjar företagshemligheter eller skriver sådant som kan leda till ett förtalsåtal.

fashionate