Bloggar om skor och kläder

Det finns många bloggar som fokuserar på mode och i Sverige har vi en hel del bloggare som inspirerar sina läsare med sin känsla för stil. Mode kan vara så mycket olika saker och därför är bloggarna inte alls så lika varandra som man kanske tror när man hör att de alla skriver om samma ämne. Bloggarna som vi kommer att tipsa om i den här artikeln är till exempel unika, för de har sin egen särpräglade stil som påverkar vilka plagg och vilken typ av styling de tipsar sina läsare om. Som vanligt med bloggar gäller det att hitta en som inspirerar en och många gånger är det bloggare som påminner lite om en själv som man intresserar sig för. I den här texten kan du upptäcka nya svenska bloggare som sticker ut på grund av deras passion för mode. Förhoppningsvis hittar du någon ny som du vill följa.

Missa inte de här bloggarna

Eftersom kläder och skor dominerar e-handeln dyker det ständigt upp nya bloggare, men alla har inte det där lilla extra som får dem att stå ut från mängden. Att vara modeintresserad innebär inte att man automatiskt anammar alla trender, utan de som är genuint intresserade har redan en unik stil som de matchar med rådande trender. Ett exempel på det är modebloggerskan Fanny Ekstrand som bloggar på metromode. Hon har en stil som blandar klassiska plagg och mönster med galna trender. Om man besöker hennes blogg och instagram får man en daglig uppdatering om vilka kläder hon har på sig för dagen. Bloggaren och influencern Hanna Stefansson bloggar på Elle och i hennes blogg får man se inspirerande klädkombinationer, överraskande mönster och en mix av klassiska och supertrendiga plagg. Vill du följa en blogg som både fokuserar på mode och inredning är Tilda Bjärsmyr en kvinna du inte får missa. Hon bloggar på sin egen domän och lägger ofta upp otroligt inspirerande bilder på sina outfits, sin inredning, familj och resor. Hennes stil är lite mer mogen jämfört med många andra modebloggare och därför gillar kvinnor i alla åldrar hennes blogg.

Att låta sig inspireras

En annan modeblogg som har blivit otroligt populär är Metro Modes chef Pamela Bellafesta. Hon är ett tungt namn inom modebranschen och hennes blogg är en härlig blandning av tips, inspiration, outfits, skönhet och mode. Missa inte den här bloggen! Stockholmstjejen Elsa Ekman arbetar som modell och har en riktigt cool livsstil som hon bloggar om. Här blandas mode med hennes minst sagt fartfyllda vardag. Att inspireras av andras modeval kan vara kul, även om man kanske inte kopierar deras stil rakt av. De flesta duktiga bloggarna har läsare som kommer från alla samhällsskikt och de visar upp saker från många olika prisklasser, vilket gör det enkelt för läsarna att själva köpa utvalda delar från deras stilar. En bloggerska kan till exempel posta om prisvärda skor från ecco i ett inlägg, för att sedan posta om dyra och lyxiga skor från Blahnik i nästa inlägg. Att klä sig moderiktigt och inspirerande behöver nämligen inte vara så dyrt och att få inspiration från andra modeintresserade är helt gratis.

fashionate