Anticimex blogg – följ deras kamp mot skadedjuren

Anticimex är Sveriges kanske största bolag som sysslar med sanering av skadedjur. De har en hemsida där man kan läsa om olika saneringsmetoder, samt om de olika skadedjuren. Om man ser ett konstigt kryp hemma kan man med fördel titta lite extra på denna sajt, för här finns bra bilder och teckningar på hur djuren ser ut. Om man vill följa med i Anticimex vardag har de också en blogg där man kan följa deras olika sanerare som åker ut på olika uppdrag. Här kan man följa med sanerarna ner i krypgrunder och upp på vindar för att hitta vägglöss, råttor och en hel del andra småkryp. Här får man som läsare också flera tips på hur man kan undvika skadedjuren, samt vad man bör göra om man upptäcker oinbjudna gäster någonstans i huset. Anticimex ligger verkligen i framkant när det gäller olika saneringslösningar för skadedjur. Läs mer om dem i denna text.

Övervaka skadedjuren på distans

Anticimex har på sin blogg redogjort flera sätt att bli av med skadedjur och framtiden bjuder på digitala lösningar även för detta. Redan idag har det kommit fram flera tekniska lösningar gällande råttfällor och annat, men nu ska skadedjuren till och med få egen övervakningskamera. Denna lösning kommer att gå ut på att företaget placerar en videokamera i ett rör eller på en vind. Sedan bevakas den i realtid, och då kan man genast se om det är så att skadedjur finns i utrymmet. Då kan man samtidigt också rikta in saneringsmetoderna väl så att de aktiveras när skadedjuren befinner sig i utrymmet. På så sätt kan man både spara pengar och miljö genom att använda mindre bekämpningsmedel och liknande. Genom dessa metoder kan man också ta reda på vilka vägar skadedjuren använder för att ta sig in i hus eller liknande. Kanske kommer några av dessa videor så småningom upp på bloggen så att man kan ta del av skadedjurens väg in i bostäder och offentliga miljöer av olika slag.

Skadedjur och deras konsekvenser

Skadedjur kan innebära mycket. De är inte speciellt trevliga att ha i huset eller runt omkring det. Dessutom kan de sprida flera olika sjukdomar. Alla sjukdomar är inte farliga men de kan vara mycket obehagliga att drabbas av. En råtta kan till exempel sprida både salmonella och rabies om det vill sig riktigt illa. De flesta skadedjur kan Anticimex hjälpa till att få bort. Fästingar är ett annat otäckt litet djur som finns både i gräset på villatomten, i parken och i skogen. Både djur och människor kan drabbas av dess bett. Även dessa djur kan sprida olika virus. Tbe vaccin hjälper mot farliga sjukdomar som just sprids av fästingen. Vaccinet ger dock inte något fullständigt skydd men det minskar risken att bli allvarligt sjuk. Om man befinner sig i områden med mycket fästingar är det bra att använda något fästingskydd både på människor och djur innan man går ut.

fashionate