Sveriges bästa ekonomibloggar

Är du intresserad av privatekonomi? Kanske vill du lära dig mer om fondsparande, skattedeklarationer, aktier och passiva inkomster? Då kan en seriös ekonomiblogg vara något för dig. Här hittar du inte bara den kunskap som krävs för att du skall kunna effektivisera din ekonomi, du finner även inspiration samt tips och tricks som gör ett eventuellt sparande lättare. Att hitta en ekonomiblogg behöver inte vara speciellt svårt, att hitta en riktigt bra sådan kan dock vara lite knepigare. Internet svämmar idag över av bloggar med en mängd olika inriktningar och skrivs av skribenter med varierande erfarenheter. För att få ut så mycket som möjligt av ditt bloggläsande kan det därför vara smart att välja en blogg skriven av någon med stor erfarenhet inom sitt område.

För en bra privatekonomi

Om du inte har så stor kunskap inom ekonomi kan det vara svårt att få vardagen att gå ihop. Den regelbundna inkomsten skall räcka till en hel del, såväl kostnader för bostad, som löpande räkningar, mat för dagen och nöjen. Om du dessutom kan spara en krona eller två är detta ett stort plus. Om detta låter som en omöjlighet kan det vara klokt att titta lite extra på en av de 100 bästa ekonomibloggarna i Sverige. I bloggen “Aktiefokus” kan du till exempel lära dig mer om just aktier och hos “Minimalisterna” kan du lära dig mer om hur det är att leva med minsta möjliga utgifter. Om du istället vill lära dig mer om fondplaceringar samt om hur du bäst sparar inför pensionen är “Stabil ekonomi” ett bra alternativ. Det finns även ett flertal bloggar skrivna av individer som satsar på att bli miljonärer i en ung ålder, en utav dessa är “finanstankar”.

Driva ett lönsamt företag

Ekonomibloggar är inte enbart för dig som är privatperson, trots att det kanske är mot dessa bloggarna riktar sig. Även du som egen företagare, oavsett om du har ett litet eller ett stort företag, kan lära dig mycket från professionella ekonomibloggar. Om du till exempel har problem med indrivning av fakturor, leta då upp en lämplig blogg och läs mer om inkasso. Om du dessutom driver ett företag med ekonomisk inriktning kan den ständiga uppdateringen från seriösa bloggar vara ett viktigt verktyg. Hos “Långsiktig investering” analyserar bloggaren till exempel olika företag och ger tips på aktieköp utefter resultaten, information som är viktig för dig med aktieportfölj. Är du istället intresserad av nationalekonomin är bloggen “Ekonomistas” ett absolut måste. Denna skrivs av sex forskare inom nationalekonomi och berör viktiga ämnen i vårt samhälle.

fashionate