Blogga hemifrån – fördelar och nackdelar

Att jobba hemifrån är troligtvis en dröm för många. Du slipper chefer som flåsar dig i nacken, kollegor du verkligen inte tål och öppna kontorslandskap som tar död på kreativiteten. Du kan många gånger också arbeta precis när du vill, kanske börja lite senare på morgonen eller sluta lite tidigare på kvällen. Men precis som med allting annat finns det även nackdelar när det kommer till distansjobb, något man bör vara förberedd på innan man väljer att satsa på denna arbetsform. Om du dessutom är egen företagare kommer det krävas betydligt mer arbete från din sida än vad du kanske i början var beredd på. Om du vill veta mer och såväl för- och nackdelar med att arbeta hemifrån kan det därför vara klokt att läsa vidare.

De största fördelarna

Om du är anställd av ett företag så finns det ett stort antal fördelar för både dig och din arbetsgivare när du väljer att arbeta hemifrån. Det har nämligen visat sig att anställda som arbetar hemifrån arbetar mer koncentrerat och effektivt. Om du istället har ett eget företag och kanske satsar på en karriär som bloggare, så kommer du märka att närheten till ditt eget hem och möjligheten att själv bestämma över din tid är den absolut största fördelen. Ett arbete som bloggare är tidskrävande och du är aldrig riktigt ledig, men att arbeta hemifrån innebär också att du kan skriva dina inlägg både klockan ett på natten och klockan två på eftermiddagen. Istället för att anpassa ditt liv efter ditt arbete, kan du som bloggare anpassa ditt arbete efter ditt liv. Du behöver inte heller ansöka om ledighet för tandläkarbesök eller privata angelägenheter, istället tar du bara den tid du behöver och återgår sedan till arbetet när du kommer hem.

Nackdelar med distansjobb

Oavsett om du bloggar om sängar, inredning eller smink kan det finnas ett flertal nackdelar med att arbeta hemifrån. Om du som person inte är oerhört självdisciplinerad kan det till exempel vara svårt att fokusera på det du måste göra. Om tvättkorgen eller köksvasken svämmar över är det lätt hänt att du ägnar dig åt detta istället. En annan nackdel är bristen på kollegor och möjligheten att träffa likasinnade människor. Om du alltid sitter hemma och arbetar är risken stor att ditt sociala liv blir lidande, och att du isolerar dig själv. Om din blogg dessutom fokuserar på ett ämne som inte kräver sociala relationer, till exempel datorspel, böcker eller liknande, är risken ännu större. Om du inte har något problem med lite ensamhet och vet med dig att du har den självdisciplin som behövs kan ett arbete hemifrån ändå komma att förgylla din tillvaro.

fashionate