Så behåller du dina läsare

För 10-15 år sedan följde de allra flesta en eller flera bloggare. Men allt eftersom att bloggen har fått konkurrens från sociala medier har läsarna minskat. Därför kommer vi i det här inlägget ge dig som bloggar några tips på hur du behåller dina läsare och skapar en god relation med dem.

Planera ditt innehåll

När bloggarna var som störst krävde läsarna att man skapade omkring 3-5 inlägg om dagen. Men nu ser det lite annorlunda ut och även de mest hängivna läsarna nöjer sig med ungefär ett inlägg om dagen. Det bästa du kan göra för att hålla din blogg intressant är att se till att du planerar dina inlägg och ser till att innehållet är varierande. Det kan vara skönt att ha stående inslag på bloggen. Många bloggare börjar veckan med att berätta om sina veckoplaner blandat med andra varierande inlägg. En annan fördel med att planera ditt innehåll är att du har möjligheten att skriva dina inlägg när du har tid för att sedan kunna tidsinställa dem för publicering. Men något som är viktigt att komma ihåg är att du ska skriva om det du vill dela med dig av och skulle vilja läsa själv. Folk vill ha det som är genuint och läsarna kräver inte längre att du ska skriva fem inlägg om dagen bara för att. Därför ska du se till att lägga mycket tanke vid ditt innehåll.

Skapa en god relation

För de allra mest hängivna läsarna kan du ha ett nyhetsbrev där du en gång i veckan eller när det passar dig bäst summerar den senaste tiden och delar med dig av något som är exklusivt för nyhetsbrevet. På så sätt kommer dina läsare att känna att du har förtroende för dem och att ta del av ett nyhetsbrev är lite mer exklusivt för dem och dessutom är det en bra marknadsföring för dig.

En annan viktig del till att folk ska vilja komma tillbaka till din blogg är att de känner att de är del av den. För att engagera dina läsare är det viktigt du har en god relation med dem, ta dig gärna tiden att svara på kommentarer eller lyft frågor i bloggen som läsarna sedan kan diskutera i kommentarsfältet. Då blir din blogg lite mer av ett community, vilket gör att läsarna kan skapa relationer även med varandra. Se till att kommentarsfältet är en vänlig miljö och ta bort det som inte är relevant för bloggen.

fashionate